Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Království sýrů s.r.o.
Suchardova 513
Kladno 272 01
tel: +420 728 700 248
napište nám

Sýrové recepty » V. medailonky se sýr. omáčkou
Vepřové medailonky se sýrovou omáčkou

 

Doba přípravy: 20 minut

stupeň obtížnosti: lehká

 

Suroviny pro 2 osoby:

4 plátky vepřového (á 60 g)

sůl, pepř

paprika jemně pálivá

2 lžíce másla

1 lžíce rostlinného oleje

1 lžíce koňaku

100 ml telecí vývar

2 lžíce ementál (vanička)

1 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy

Worcestrová omáčka

 

Příprava:

Vepřové plátky osolíme, opepříme a poprášíme paprikou z obou stran. Máslo a olej rozehřejeme na pánvi.

Přidáme maso a na mírném ohni osmažíme dozlatova z každé strany 4-5 minut. Vyndáme maso a zabalíme do alobalu, poté odložíme stranou.

Do výpeku dáme koňak a vývar, necháme 3-4 minuty povařit na mírném ohni.

Přidáme k tomu 2 lžíce ementálové vaničky, všechno důkladně smícháme metlou, dochutíme solí, pepřem, paprikou a pokapeme worcestrem.

Vybalíme maso, přídáme do omáčky, plátky ještě necháme v omáčce odležet 2-3 minuty.

 

Tip: Jako přílohu k vepřovým medailonkům se sýrovou omáčkou podáváme široké nudle nebo opečené brambory.

 

Zdroj: Rupp AG, Rakousko


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ