Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Království sýrů s.r.o.
Suchardova 513
Kladno 272 01
tel: +420 728 700 248
napište nám

Sýrové recepty » Sýrový dip s tortilla chipsy
Sýrový dip s tortilla chipsy

 

doba přípravy: 15 minut

stupeň obtížnosti: lehká

 

Suroviny pro 2 osoby:

1 červená feferonka

4 jarní cibulky

1 stroužek česneku

1 lžíce rostlinného oleje

1 vanička Ementálu

1 lžička na jemno nastrouhané Bio-limetkové kůry

2 lžíce nasekaných listů koriandru

Chilli

Tortilla chipsy (hotový produkt)

 

Příprava:

Feferonky omyjeme, po délce rozpůlíme, odstraníme stonky a semena a nasekáme na jemno.

Očistíme a omyjeme jarní cibulku, nakrájíme na kolečka. Oloupeme stroužek česneku a na jemno nasekáme.

Rozpálíme olej na pánvi, přidíme feferonku, jarní cibulku a česnek a pod mírným ohněm podusíme 2-3 minuty.

Troubu rozpálíme na 180 stupňů. Vaničku ementálu smícháme společně s mixem jarní cibulky, limetkovou kůrou a s nasekanými listy koriandru, vložíme do formy a dáme do předehřáté trouby na prostřední stojan, pečeme 5-6 minut. Vyndáme z trouby, posypeme chilli práškem a servírujeme s tortilla chipsy a dipem.

 

Zdroj: Rupp AG, Rakousko


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ