Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Království sýrů s.r.o.
Suchardova 513
Kladno 272 01
tel: +420 728 700 248
napište nám

Sýrové recepty » Sýrové fondue
Sýrové fondue

 

doba přípravy: 30 minut

stupeň obtížnosti: lehká

 

Suroviny:

200 g Alma horský sýr

200 g Alma ementál

200 g Greyerzer

300 ml Vína

2 polévkové lžíce třešňovice

1 stroužek česneku

1 lžičku citrónové šťávy

pepř, muškátový oříšek

 

Příprava:

Hrnec na fondy potřeme stroužkem česneku, přidáme na jemno nastrouhaný sýr a pokapeme citrónovou šťávou, na sporáku necháme za stálého míchání pomalu rozehřát, dokud se sýr neroztaví.

Podle chuti každého přidáme víno a višňovku, dochutíme ještě pepřem a muškátovým oříškem. Na malé kostičky nakrájemný chléb vezmeme vidličkou na fondue a ponoříme do sýra.

Sýrové fondue se nechá povařit 2 minuty a horké se servíruje.

ALMA TIP: Klasicky se servíruje s čerstvým chlebem, ale přece jenom můžeme použít třeba i horké brambory, hroznové víno nebo na kolečka nakrájené jablka.

Přejeme Vám dobrou chuť