Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Chilli Doktor » Scotch Bonnet mash 200 ml


        

Scotch Bonnet mash 200 ml

skladem

 

Skladem: 1 ks
Dostupnost: skladem
naše cena bez DPH: 121 Kč
naše cena s DPH (15 %):
139 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Tekutý chilli mash z čerstvých Scotch Bonnet se stane oblíbenou součástí vaší chilli výbavy. Poctivou pálivost těchto papriček doplňuje jejich květinová vůně a chuť osvěžujících třešní, jablek, meruněk a rajčat.

Pálivost
 
SHU jednotky 350 000
Složení Scotch Bonnet chilli papričky 82–88 %, sůl 14–18 %
Země původu Costa Rica

Scotch Bonnet mash 200 ml

Paprička pojmenovaná podle klobouku

Nalaďte se na pořádnou karibskou párty! Nebude v ní chybět nic. Zažijete návykový ohňostroj pálivé chuti, uctíte omamnou květinovou vůni a skvělou chuť osvěžujícího ovoce. To vše díky papričce Scotch Bonnet.

Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Na rozdíl od ostatních papriček odrůdy Capsicum chinense (papriky čínské),které pochází z Ameriky, totiž nezískala název podle místa původu. Pojmenována byla podle svého podsaditého tvaru, který připomíná tradiční skotské pánské klobouky (Scotch bonnet, ve Skotsku též nazývané Tam o’Shanter hat). Někdy ji můžete najít také pod označením Bahama Mama, Jamaican Hot nebo Caribbean red.

Přehlídka mnoha ovocných chutí v jedné papričce

Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Obě mají tenkou a voskovou slupku, podobnou pálivost i chuť (Scotch Bonnet je ovšem sladší).

Paprička Scotch Bonnet je dlouhá asi 3–4 cm a obvykle dosahuje pálivosti okolo 100 000–350 000 SHU. Ačkoliv je jen o něco méně pálivá než Habanero, její pálivost je stále dost výrazná. Nebyla by to však správná chilli paprička, aby vás po spalujícím žáru neodměnila jedinečnou chutí. Scotch Bonnet vyniká květinovou vůní a plnými sladkými ovocnými tóny třešní, jablek, meruněk a rajčat. Právě pro svou ovocnou chuť se stala tak oblíbenou po celém světě. Dnes se pěstuje v Karibiku, v Guyaně, na Meldivách a v Ugandě. 

V průběhu zrání se její barva mění ze zelené po žlutou nebo šarlatově červenou. Některé variety této papričky mohou dozrát do oranžové, tmavě žluté nebo dokonce čokoládově hnědé barvy.

Jak vařit se Scotch Bonnet?

Ideálně se hodí do různých studených i teplých omáček a jsou nepostradatelnou ingrediencí v mnoha světových kuchyní. Nejznámější jsou ale pro svou charakteristickou chuť v Jamajském pokrmu zvaném "jerk chickem" a "jerk pork", což je grilované kuřecí nebo vepřové maso v bohatě kořeněné sladko-pálivé marinádě. 


Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Opište text z obrázku: *
captcha

Upozornění. Správce webu si vyhrazuje právo smazat vulgární nebo takové příspěvky, které by poškozovaly zájmy správce webu.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: