Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Království sýrů s.r.o.
Suchardova 513
Kladno 272 01
tel: +420 728 700 248
napište nám

Sýrové recepty » Pravé vorarlbergské špecle
Pravé vorarlbergské špecle

 

Suroviny pro 4 osoby:

2-3 balení nastrouhané směsi na špecle

600 g mouky

6 vajec

Sůl

trochu vody

1 velká cibule

máslo na osmahnutí

struhadlo na špecle

 

Příprava:

Ze všeho nejdůležitější správná sýrová směs na špecle! Tu máme již hotovou (nastrouhaná směs na špecle).

Na těsto smícháme mouku, vejce, vodu a sůl, směs nesmí být tekutá a ani až moc tuhá. Do vroucí osolené vody (hodně vody) začneme toto těsto strouhat přes struhadlo na špecle (kdo nemá, může zakoupit nebo udělat přes struhadlo na halušky).

Po krátkém uvaření, špecle vvystoupají vzhůru, vyndáme z vody přes sítovou naběračku (aby byly špecle bez vody). Špecle vložíme do misky a dáme vrstvu sýra, poté špecle a zase sýr a takhle střídáme, poslední vrstva by měla být vrstva špeclí.

Jako poslední krok poté dáme na špecle do zlatova opečené kroužky cibule.

Poté už můžeme servírovat. K tomu se podává tradiční rakouský bramborový salát, zelný salát nebo jablečné pyré.

Přejeme dobrou chuť!

 

Zdroj: Alma, Rakousko