Úvod » Sýry k vaření » Nastrouhaná směs na špecle 200 g
Nastrouhaná směs na špecle
Nastrouhaná směs na špecle, nejméně 45 % t. v s., extra aromatický, 200 g
Složení: Horský sýr (97%) vyrobený ze syrového mléka, Räßkäs, ementál vyrobený ze syrového mléka, kukuřičný škrob (separátor).
Tradiční směs z horského sýra, ementálu a räßkäs: Směs na špecle je vyrobená kuchyňská směs ze tří tradičních druhů sýra. Kromě horského sýra a ementálu patří ke směsi bezpodmínečně také räßkäs. Vorarlbergský výraz "räß" znamená "aromatický" a "intensivní". Přesně to dodává směsi jeho typické aroma. Tip: Ve Vorarlbergu se špecle nejraději jí s na másle orestovanou cibulí. K tomu se servíruje tradiční rakouský bramborový salát. Recept: Vorarlbergské špecle Přísady: 500 g mouky, 4 vejce, 2 cibule, 130 g másla, cca. 1/8 l mléka, 200 g alma nastrouhané směsi na špecle, sůl a pepř. Příprava: Mouku, vejce, sůl a mléko rozmícháme vařečkou, do té doby než těsto spojí a jsou viditelné stopy žloutku a mouky. Mezitím dáme do velkého hrnce vařit vodu, kterou osolíme. Jakmile se voda začne vařit, vezmeme struhadlo na špecle a nastrouháme těsto do vařící vody, uvaříme a vyndáme děrovanou lžící. Pokud je to možné dáme první várku do dřevěné mísy nebo pekáče, nato dáme nastrouhanou směs na špecle. Ještě jednou špecle a poté zase sýr. Na závěr dáme ještě málo špeclí. Tip: Hotové špecle zakápneme 1 pol. lžící vody, ve které jsme špecle vařili. Ozdobíme s na másle dozlatova orestovanou cibulkou, hotovou nastrouhanou směsí sýra a okořeníme pepřem. Hodně zdaru!
|
Jedná se o chlazený produkt, proto z tohoto důvodu není možné tento produkt zaslat poštou. K dopravě můžete využít naši vlastní chlazenou přepravu nebo si zboží vyzvednout na prodejně.