Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Chilli Doktor » Nakládané Jalapeño chilli papričky 454 g


        

Nakládané Jalapeño chilli papričky 454 g

skladem

 

Skladem: 2 ks
Dostupnost: skladem
naše cena bez DPH: 86 Kč
naše cena s DPH (15 %):
99 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Křupavá nakládaná krájená kolečka Jalapeño papriček ve slaném nálevu s vinným octem se skvěle hodí do jakékoliv jídla – od burgerů a pizzy, masových a luštěninových jídel až po nakládané sýry či utopence. Anebo je prostě schroupete jen tak na posezení. Díky mírnější pálivosti Jalapeño papriček si tuto lahůdku mohou bez obav vychutnávat i méně otrkaní chilli nadšenci.

 

Pálivost
 
SHU jednotky 10 000
Země původu Čína

 

Nakládané Jalapeño chilli papričky 454 g

Pro někoho jsou Jalapeña se svou mírnější průměrnou pálivostí kolem 8,000 až 10,000 SHU vrcholem ostrosti, pro jiné slabým odvarem. Jedno je ale jisté, v kuchyni patří k jednomu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších druhů chilli, které se zde rozhodně neztratí. A to platí i o křupavých nakládaných zelených Jalapeño papričkách krájených na kolečka. Pokud je tedy hned neschroupete samotné na posezení při otevření plechovky. 

Pro zajímavost, v Mexiku jsou výrazem Jalapeño označovány tyto papričky pouze v naloženém stavu. Čerstvým zeleným plodům se říká „chile gordo”, což v překladu znamená tlustá paprika, nebo „cuaresmenos” podle mexického svátku, během něhož někteří po dobu čtyřiceti dní vůbec nejí maso.

Zelená jsou Jalapeña nedozrálá. Oproti zralým červeným mohou být o něco více pálivá. V kuchyni mají široké a univerzální využití. Hodí se do jídel mexické kuchyně, na jakékoliv masové, zeleninové nebo luštěninové pokrmy, do různých omáček nebo sals. Výborná jsou na pizze, v burgerech, na jednohubkách nebo v kombinaci s vejci.

Díky tomu, že jsou naše zelená Jalapeña naložená ve slaném nálevu s vinným octem, budou také nepřekonatelnou ingrediencí každých utopenců nebo nakládaných sýrů.

 

Ochutnejte oblíbenou sušenou papričku aztéckých císařů

Jalapeño byly považovány za první a nejstarší kultivovanou plodinu na západní polokouli, a to ještě v době před aztéckou civilizací. Aztékové papričkám přikládali obrovský význam. Běžně chilli sušili na slunci, což ovšem u Jalapeño kvůli jejich tlusté dužnaté slupce nebylo možné. Začali je proto nejdříve udit, a až poté sušit. Díky tomu vznikly dnes známé Chipotle. Takto zpracované Jalapeño se staly v Aztécké říši vysoce ceněnou surovinou a byly využívány i na přípravu jídel pro císařské ceremoniály. Tradičně z nich byla pro císaře a jeho hosty připravována omáčka, která obsahovala také rajčata, ořechy, dýňová semínka, čokoládu a karamel. Většinou se podávala ke zvěřině, mořským plodům a drůbeži. 

S Jalapeño neuděláte chybu v žádném jídle, kterým se chystáte pohostit návštěvu, rodinu nebo úplné chilli začátečníky.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: